Uitslag 112groningen prijsvraag LIVE-AED

Op 11-06-2022 heeft LIVE-AED een prijsvraag gehouden op de 112groningendag.

Hieronder staan de prijswinnaars. Er waren 3 personen met 6 goede antwoorden van de 8 vragen.

Dhr./mevr. aan het Rot
Dhr./mevr. Karssies
Dhr./mevr. Niemeyer

Uitslagaantal goed: 0=1, 1=2, 2=8, 3=11, 4=13, 5=6 en 6=3
De vragen:
1. Op Moederdag komen de meeste mensen in het brandwondencentrum terecht is juist. Centraal Bureau voor de Statistiek geeft dit aan.
2. Het zwaarste bot in ons lichaam is onze schedel is onjuist. Dat is het dijbeen. De schedel bestaat uit verschillende botdelen.
3. Een CO2 blusser heeft een druk van 55 bar is onjuist. Deze blusser heeft een werkdruk van 60 bar.
4. Een snelverband is een dekverband is juist. Een dekverband is een gaasje, een wondsnelverband, snelverband, pleister. Dit wordt als eerste op een wond gelegd.
5. De Rautekmethodiek wordt toegepast bij een slachtoffer om een verstikking op te heffen is onjuist. Deze methodiek wordt toegepast om iemand vanuit een onveilige situatie te verplaatsen. Buikstoten toedienen is de huidige benaming om een verstikking op te lossen.
6. Met een schuimblusser kan ik een vetbrand blussen is onjuist. Dit kan alleen met een blusser voorzien van een brandklasse F pictogram. Dit is o.a. een vetbrandblusser (A en F klasse) of een ABF blusser. Deze laatste is zeer geschikt voor thuissituaties.
7. Bij een slachtoffer met signalen van hypoglykemie (= tekort aan suikers in het bloed) dient insuline toegediend te worden is onjuist. Insuline heeft als werking dat suikers uit de bloedbaan opgenomen kunnen worden in de lichaamscellen. Hierdoor zal een nog snellere verlaging optreden!
8. Koolmonoxide bindt zich 175x sneller aan onze rode bloedlichaampjes dan zuurstof is onjuist. Binding is 250 – 300 x sneller. Bij elk verbrandingsproces met vuur ontstaat koolmonoxide. Zie deze link: https://www.onderzoeksraad.nl/nl/page/3458/koolmonoxide

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *